Många lever i villfarelsen att knoddar slutar vara knoddar när de uppnår en viss ålder. Somliga hävdar att bara spädbarn kan tituleras knoddar och att knoddstadiet är över i samma veva som de börjar hasa sig omkring, jollra nästan igenkännbara läten och äta mat – det vill säga, bli lite som folk är mest. Det är hur som helst fel.
På internet kan man leta efter sanningen. Enligt Folkets Ordbok.se är "knodd" slang för "barn/unge". Enligt Slangopedia står ordet för "Litet barn". Luxikon har en mer utförlig definition, som går ut på att det rör sig om spädbarn. Intressant nog omnämner SAOB inte alls barn i sammanhanget, däremot "föraktlig benämning på handelsbiträde" och "snobbigt klädd fåfäng mansperson som uppträder självsäkert". "Knodd" är också en tunna med lock på IKEA, smeknamnet på en bloggande innebandyspelare från Västmanland, en bulldog med egen hemsida, en barnbutik i Åkersberga och ett band som spelar traditionell finsk-ugrisk Dala-jazz.
Knodd föds man till. Alla är någons knodd. Innerst inne bor det en liten knodd inom oss alla. Många spenderar ett helt liv att försöka växa ifrån sin inre knodd, andra viger ett helt liv i sökandet efter den. En del av oss blir går in i en andra knoddfas på livets höstkant. Knodden är med oss, vare sig vi vill eller inte.
Det är bara att titta på Knoddarna – här presenterade i några olika åldrar – för att inse att man givetvis inte är samma sorts knodd livet ut, men att man alltid är en knodd. Från spädknodd, till hasknodd/soffknodd, krypknodd, gåknodd, hoppknodd, dagisknodd, trotsknodd... Längre har föreliggande empiriska studie inte kommit ännu, men sannolikt kvarstår en lång svit knoddroller innan den tid kommer då Knoddarna själva vägrar acceptera att de faktiskt är knoddar.