måndag, september 22, 2008

Om plåster hos doktorn, och sånt

Hösten är i bistert antågande, och vackert som det ändå är med färgsprakande döende träd och murknande rabatter, är det också sjukdomarnas och de oräkneliga VAB-dagarnas årstid. Redan har man hasat omkring hemma i tubsockorna och sörplat té och tyckt synd om sig själv i förkylningens tecken. Och innerst inne vet man att detta ändå bara är ett förmak till Helvetet när Knoddarnas sjukdomskarusell tar fart på allvar, flitigt understödd av de andra dagisbarnens bombmattor av baciller.

Den gångna natten hostade sig Knoddarna mycket riktigt genom en hel natt, samtidigt som Knoddmamman började resignera för en alldeles egen förkylning. Knodd S hade dessutom ett spännande biljud i strupen som påminde om när man håller ut en liten pappersbit ur sidorutan på bilen på motorvägen. Alltså, upp före tuppen, logga in on the internet that never sleeps och hugg två tider på barnakuten innan Västsveriges alla andra småarnsföräldrar gör det. Snabbast uppkoppling vinner!

Knoddarna tycker att doktorn är väldigt fascinerande, men helt klart inte att lita på. Detta är en mycket sund inställning som vi gärna uppmuntrar och hoppas de tar med sig i livet. Men de härdar ut all misstänksamheten och oron, för de vet, att där bakom Dotton finns ett helt ark med klistermärken, och att det är egentligen detta som är den verkliga anledningen till att man pallrar sig iväg till akuten. Knodd T valde "Bajse", förstås, och Knodd S valde otippat "Bajses" bäste kompis "Ninne Pitt".

Bajse™ och Ninne Pitt

Det måste ju anses som ett smärre mirakel, men klistermärkena satt faktiskt kvar hela den tolv minuter långa promenaden hem. Sedan företog sig Knodd T en vildmarkssafari in i rhododendronbuskaget vid soprummet och "Bajse" var förlorad! Detta upptäcktes emellertid inte förrän hon låg raklång på hallbordet – och hon tog förlusten med ett stoiskt lugn. Av ren solidaritet rök Knodd S's "Ninne Pitt" all världens väg i samband med vindruveätandet efter maten. Knoddarna tycks alltså ha förlikat sig med ordstävet lätt fånget, lätt förgånget. Det – utöver hostmeducin för sjutti spänn – är ingen dålig utdelning på ett besök hos Dotton!

Inga kommentarer: