fredag, maj 19, 2006

Sanningens ord i nionde

Enligt alla domedagsprofetior och statistiska förhandstips borde Knoddarna ha kommit vid det här laget, vilket de dock inte behagat göra. Glatt tumlar de vidare i sin allt trängre delade etta och alla de krämpor och obehag som vi hittills sluppit gör nu bejublad entré på slutspurten. Dessa våndor kantas av kommentarer som tämligen väl fångar stämningen de här sista dagarna.

Kamrat ringer på mobil, glad: "Hallåå, hur är det med dig?"
Mamma, mindre glad: "Jag är gravid!"

När det vi trodde var latensfasens förvärkar var inne på sin fjärde vecka utbrister hon:

"Men min molande mensvärk blir det aldrig några barn av!!"

och...

"Livmodern ropar varg, tycker jag!"

Men det är inte bara elände. När det visar sig nästan omöjligt att sitta i bilen på ett smärtfritt sätt, och vi fnissar åt det absurda i situationen, påstår hon oväntat följande:

"Jag ska skratta mig genom hela förlossningen!"

Visst! Den sista tiden har Vänsterknodden dessutom börjat ligga an mot nerverna i ljumsken. Detta orsakar väldig och plötslig smärta i alla manövrar som inbegriper mer rörelse än att hasa sig fram. Därav detta spontana - och lätt barnförbjudna - utrop när vi försökte forcera trapporna till lägenheten, en utmaning jämförbar med sista etappen till Mount Everests topp:

"Aaj! Jag ska aldrig mer sära på benen!!!"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Bland ovan nämnda våndor kan nämnas vena-cava syndrom och karpaltunnelsyndrom och nervkläm på ischiasnerven och nervkläm i ljumsken och vadkramper och nästäppa med medföljande näsblod och graviditetsklåda och svårt att sova och 20 kilos övervikt och molande sammandragningar/förvärkar och gråtattacker. Det är HÄRLIGT att vara kvinna!! Som min bror påpekade kan jag som ni ser ÄNNU fler äckliga ord..

Anonym sa...

Hur KUNDE jag glömma ödemet???

Anonym sa...

AjAjAj. Gör ont att bara ... läsa! Hang in there /jocke

Anonym sa...

Nu förstår jag ingenting. Enligt reklamen så ska det välsingnade tillståndet medföra alla tänkbara fördelar. Håret ska bli tjockt och glansigt, ögonen ska ha en särkilt glimt och huden ska vara rosig och vacker. Det nämns inte en rad om att varenda hudkärl i ansiktet spricker och man sväller upp som en övermogen tomat. Falsk marknadsföring menar jag! Nä, jag säger som Phoebe -Det är klart att huden har en särskild lyster när men är gravid. Det är svett, det skulle du också ha om du hade kräkts hela morgonen!

Anonym sa...

Men kanske har dom rätt, Sara. Håret är ju glansigt - av fett. Huden lyser, som sagt, av svett. Ögonen har en glimt - av hat mot allt och alla i och med alla spökande hormoner. Huden är rosig - av brustna blodkärl och åderbråck. Det enda falska är att det inte är håret som blir tjockt, utan istället hela den resterande kroppen...